Putujte u “Gangnam” stilu

Da li ste znali da je internet hit “Gangnam Style” inspirisan jednom seulskom četvrti? Reč je o najbogatijem delu prestonice Južne Koreje koja svakako zaslužuje da je posetite.

Podeli

Neobični video na YouTube kanalu pogledan je više od 160 miliona puta od sredine jula i južnokorejskog repera Saja (Psy) lansirao je pravo u zvezdano nebo.

Mnogi se od trenutka kad su prvi put pogledali ovaj letnji hit pitaju gde je to Gangnam i kakav je to njegov stil.

Upravo na to računaju i radnici u turističkom sektoru Koreje koji rade na popularizaciji Gangnama – bogatog distrikta Seula.

Gangnam u doslovnom prevodu znači “južno od reke”, što se odnosi na lokaciju južno od reke Han koja protiče kroz srce južnokorejske prestonice.

Ovaj deo grada naziva se i “Beverli Hilsom Seula” zbog finih restorana, modnih studija, prodavnica luksuznih brendova i klinika za estetsku hirurgiju.

Saj zapravo ismeva njegov glamur i bahato trošenje njegovih stanovnika, ali za većinu Koreanaca Gangnam je ideal dobrog života.

Ukoliko poželite da upoznate ovaj kraj, trebalo bi da pođete od upoznavanja menija. Prvi na listi je Kimchi Museum, posvećen tradicionalnoj koreanskoj turšiji.

Tu možete naučiti više o kimčiju i isprobati najbolje vrste. Muzej se nalazi u okviru COEX-a, jednog od retkih tržnih centara u Seulu, budući da tamo takva vrsta prodaje i kupovine nije naročito popularna.

Ako vas više zanima moda, posetite Simone Handbag Museum, koji je otvoren u julu i predstavlja kolekciju tašni od kojih pojedini komadi datiraju čak iz 16. veka.

Zanimljivo istorijsko putovanje doživećete u Bogeunsa hramu sagrađenom 794. godine gde se nalazi na hiljade budističkih spisa.

Gde god da pođete u Gangnamu, pripremite se da ćete potrošiti mnogo novca i obucite najbolju garderobu kako se ne bi naročito isticali.

U Seulu su ljudi zapravo vrlo osetljivi na modu i svako se trudi da izgleda što je moguće bolje.A sada i "Gangnam Style" venčanje

Zanimljivosti

strana 1 od 733 idi na stranu