Izvor: B92

Na osnovu komentara i mišljenja turista koji posećuju sajt Trip Advisor, turski Oludeniz se našao na prvom mestu na listi najboljih , dok je Ičmeler na drugom mestu, a su treća je plaža na Majorki na Balearskim ostrvima.

1. Oludeniz je “najupečatljivija plaža Turske”, nema vodiča koji je bez fotografija ove plaže. Voda oko malenog sela ima divne boje –od safir plave do zelene. U svetu je ova plaža poznata kao odlično mesto za paraglajding. (plaža Plava laguna)

Ièmeler, Foto: Hallom/Flickr

2. Ičmeler, Turska

Ne očekujte buran noćni život u ovom mestu ali oni koji su letovali u ovom mestu tvrde da je to samo prednost. (plaža Ičmeler)

Aukanada, Foto:teclasorg/Flickr

3. Port de Alkudia, Španija

Plaže sa mekim belim peskom duž 5 milja duge obale u Puerto de Alkudiji čine je jednom od najdužih plaža na Majorci. U okolini se nalaze mala ribarska sela i ostaci Starog Rima. (plaža Aukanada)

Bornemaut, Foto: jeremytarling/Flickr

4. Bormut, Velika Britanija

Bornemaut je plaža duga sedam milja, a izuzetno topla klima čini je omiljenom među Britancima. Ima ponešto za svakog, i surfere i malu decu. (plaža Bormut)

Levante, Foto: Basilevich/Flickr

5. Benidorm, Španija

Benidrom ima plaže na kojima možete mirno da odmarate ali i da budete aktivni. Birajte sunčanje i leškarenje ili skijanje na vodi. (plaže Levante i Poniente)

Falesija, Foto: Aires Almeda/Flickr

6. Albufeira, Portugalija

Na ovoj predivnoj plaži u Alžarveu nalaze se bele mavarske kuće, divne litice koje oduzimaju dah i moderno uređene stare tvrđave. (Falesija, Praja Gale, Praja de Koelja)

Konialti, Foto: winterswan/Flickr

7. Antalija

Antalija je grad koji u Turskoj najbrže napreduje, a turisti iz čitavog sveta dolaze da vide sjajne plaže i upoznaju tradiciju Turske. Ovde će deca uživati u Akvalendu i Delfinlendu (gde možete videti delfine, morževe i bele kitove). Obavezno istražite centar grada i ididte do Hadrijanove kapije. (plaža Konialti)

Plaja de Ingles, Foto: wuestenigel/Flickr

8. Plaja de Ingles, Španija

Najveće odmaralište na Kanarskim ostrvima je 60ih godina 20og veka postalo isključivo turističko mesto. Sve vrste putnika dolaze ovde: LGBT populacija, porodice sa decom, mladenci, mladi i slobodni. Ima mesta za svakoga i svačiji džep.

Foto: lostajy/Flickr

9. Koralejo, Španija

Koralejo je najveći kompleks na Fuertoventuri. Gradska plaža sa mirnim vodama je najbolja za porodice, ali ko želi surfovanje treba da ode do Zastave li Staklene plaže. (Nacionalni park Koralejo)

Foto: Terry Wha/Flickr

10. Puerto de Karmen, Španija

Ovde ima dosta kazina, sjajnih prodavnica i mnogo restorana, kao i bogat noćni život pa je privlačan mladima širom Evrope. (plaža Blanka, Plaja de Los Pokilos, Plaja de Matagorda)

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.