Izvor: B92

Ljubitelji ekstremnih zimskih sportova dobili su svoje “parče raja” na Kopaoniku, gde je otvoren prvi park za snoubord u Srbiji i jedan je od najvećih u regionu.

Ni niska temperatura od minus 12 stepeni, ni manjak sunca na najpoznatijoj srpskoj planini, nisu sprečili snoubordere profesionalce, predvođene poznatim Britancem Skotom Penmanom da “osete stazu”.

“Ovaj park je zaista sjajan, pravili su ga ljudi koji su stručnjaci i zaista sam oduševljen što sam došao ovde. Ima dosta snega i sviđa mi se što mogu da vozim između drveća”, rekao je Penman novinarima na Kopaoniku.

Na pitanje novinara da li može da se živi od profesionalne vožnja snouborda, Penman je, uz osmeh rekao: “Da, živim kao rok zvezda. Stalno putujem, odsedam u različitim hotelima, uživam punim plućima i živim svoj san”, dodao je Britanac, koji je na Kopaonik došao da promoviše novu kompjutersku igricu “SSX”, koja bi trebalo da predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje zimskim sportova.

Penman i srpski snouborderi izveli su pred novinarima nekoliko ludih “vratolomija” kakve se viđaju samo na špicama televizijskih kanala namenjenih ljubiteljima adrenalina.

Snoubord park na Kopaoniku pravljen je po uzoru na najpoznatije svetske centre zimskih sportova.

Park će biti otvoren za sve goste koji su spremni i imaju znanje, ali zasad neće biti noćnih vožnji. Nadam se da će se sledeće godine steći uslovi i za to. Svaki gost će potpisivati neku vrstu izjave pre izlaska na stazu, a postoje tri nivoa, za početnike, srednji i najteži nivo.

Planirano je da u martu bude održan i Big Snow Festival, koji će posetiocima ponuditi bogat muzički, ali i skijaški program.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.