Izvor: B92

Bliži se jesenji raspust i mogućnost da se ode na porodični odmor. Planine su pravi hit za ovo doba godine. Uživanje u termama za one koji vole udobnost i dobar provod.

Mini školski raspust, 4. novembra sve je bliži, a to je idealna prilika da se sa decom otputuje makar na nekoliko dana. Trendu porodičnih odmora poslednjih godina poklanja se sve više pažnje.

Hoteli i rizorti se prosto utrkuju sa svojom ponudom zabavnih i drugih sadržaja za decu, kako bi privukli ovu ciljnu grupu u svoje objekte. Za ovakav mini-odmor u novembru, mnogobrojne su destinacije, kako u inostranstvu, tako i u našoj zemlji.

Planine

Jedan od najboljih načina da deca provedu raspust je boravak na nekoj od planina. Čist vazduh i lepa priroda svakako su razlozi zašto treba otići na neku od domaćih planina.

Oni koji odluče da raspust provedu na ovaj način mogu očekivati prijatan odmor, bez stresa i jurnjave. Pored rekreacije i fizičkog zadovoljstva, uživanja u prirodnim lepotama i retkostima, turisti imaju priliku da vide i mnogobrojne kulturno-istorijske spomenike.

Još jedna od prednosti ovakvog odmora je i povoljna cena, jer boravak u nekom hotelu, ili odmaralištu na domaćim planinama ne mora biti skup.

Etno-sela

Idealan predah od urbanog života može se doživeti i na vojvođanskim farmama ili salašima. Mnogi od njih danas su preuređeni i prilagođeni savremenim potrebama, pa imaju bazene, ergele, sportske terene, ribnjake i druge rekreativne sadržaje predstavljajući prave male rizorte u ravnici.

Na nekim salašima porodice i dalje žive kao i nekada kako su njihovi preci. Većina ovih domaćinstava u sklopu salaša ima i životinje, pa tako deci sigurno neće biti dosadno.

Terme

Domaće turističke agencije u svojoj ponudi sve više imaju slovenačke banje i terme, u kojima gosti imaju priliku da se opuste i uživaju. Ovo je malo skuplja varijanta, ali svakako vredi, i koja se svakako isplati.

Većina hotela je na bazi „all inclusive“ usluge, pa se tako roditelji makar nakratko mogu odmoriti od pripremanja i kupovanja hrane. Tu je i pregršt aktivnosti i sadržaja za decu, od raznih igraonica, bazena i drugih vidova zabave...

Metropole

Za one koji žele da sa svojom decom otputuju u neku evropsku metropolu sada je pravo vreme za to, jer u ovom periodu turističke agencije imaju dosta ponuda.

Ture se uglavnom organizuju za četiri-pet dana, koliko i traje jesenji raspust. One malo skuplje varijante podrazumevaju prevoz avionom, s obzirom na to da malo veća deca mogu putovati i autobusom, ovakav aranžan može koštati i dosta jeftinije.

Cene:

289 evra Rim, Italija

Polazak 4. novembra

četiri dana, avionom

hotel sa 3 *

travelland.rs

149 evra Prag, Češka

Polazak 4. novembra

pet dana, autobusom

travelland.rs

40 evra Divčibare, Srbija

vila „Bela vista“

četiri dana, bez prevoza

villabellavista.rs

120 evra Terme Krka, Slovenija

Polazak 4. novembra

pet dana, bez prevoza

kontiki.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.