Izvor: Tanjug

Organizatori 11. Festivala uličnih svirača u Novom Sadu su, u Dunavskom parku, predstavili bogat program te međunarodne, turističke i kulturno-zabavne manifestacije, na kojoj se očekuje oko stotinu izvođača i više od 70.000 posetilaca.

Time se praktično zaokružuje ovogodišnje festivalsko leto u Srbiji tokom koga će biti zabeleženo ukupno oko hiljadu festivalskih manifestacija, gotovo svakog dana po tri.

Tom novosadskom festivalu, koji će ovoga puta biti održan od 8. do 10. septembra, pre četiri godine dodeljena je nagrada TOS „Turistički cvet“ za promociju turizma, kulture, umetnosti i zabave.

Ulični svirači će zaokružiti letnju sezonu festivalskog druženja na otvorenom, koja je počela u maju.

Među izvođačima iz gotovo čitavog sveta u Novom Sadu će svoje umeće predstaviti muzičari, glumci, plesači, pantomimičari, akrobate, žongleri i mnogi drugi umetnici i zabavljači.

Manifestacija će 8. septembra biti otvorena velikom paradom kod Varadinskog mosta i uličnim spektaklom francuske trupe Malabar pod nazivom „Helios II – saga o 1.000 sunaca“, koji će biti održan na Trgu slobode.

Raznovrsni i zanimljivi programi Festivala uličnih svirača svake godine u Novi Sad dovode sve više turista iz zemlje i inostranstva.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.