Izvor: B92

Jagodina je sa posetom više od 20.000 turista iz zemlje i inostranstva u samo jednom danu bila turistička destinacija Evrope broj jedan.

Brojim posetiocima, koji su na već tradicionalnu manifestaciju "Otvoren turistički dan" 30. avgusta došli iz svih krajeva Srbije, od Novog Sada, Bele Crkve i Kovina, preko Beograda, Kraljeva, Užica , Čačka , Bora, Zaječara, do Leskovca, Pirota, Vranja i drugih gradova, besplatno su bile na raspolaganju sve turističke destinacije, od kupanja u Akva parku, do obilaska Muzeja voštanih figura i ZOO vrta "Tigar".

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma smatra da poseta više od 20.000 turista u jednom danu jasno govori da su građani Srbije i inostranstva prepoznali Jagodinu kao najbolju turističku destinaciju u Srbiji.

"Mi smo vodili računa šta ćemo u perspektivi da napravimo jer je Srbija bogata prirodnim potencijalima. U Jagodini je napravljen veliki turistički centar u koji dnevno dođe 4.000 turista. U Turističkoj organizaciji Jagodine, Akva parku, Muzeju voštanih figura i ZOO vrtu radi više od 250 mladih ljudi, a pored toga, finansijsku korist od turizma u Jagodini imaju i brojne porodice koje izdaju sobe turistima koji ovde dolaze, ne samo na vikend, već ovde provode i ceo godišnji odmor", rekao je Marković.

Za novu sezonu, od 1. juna 2012. godine najavljeno je otvaranje žičare za šest osoba koja će prevoziti turiste do novog tobogana, najdužeg u odnosu na postojeće svetske Akva parkove, a koji će kao polaznu tačku imati padinu obližnjeg Đurđevog brda i u čijem će sastavu biti vidikovac i odmaralište.

Leti će žičara biti u funkciji Akva parka, a van sezone, kada turisti takođe u velikom broju posećuju pomoravsku prestonicu, služiće kao prevoz do vidikovca na Đurđevom brdu koje je dobilo sertifikat, da posle Ozrena, ima najbolju "ružu vetrova".

Akva park, pored dnevnih sadržaja ima i večernji program, održavaju se brojna takmičenja i manifestacije, aktivne su škole plivanja za obuku neplivača. 1.novembra 2012. godine biće otvoren i bazen zatvorenog tipa, koji će leti biti u funkciji Akva parka, dok će se zimi zatvarati krov.

Marković je pozvao građane Srbije, da ukoliko sledeće godine, ne mogu da izdvoje sredstva za more, obavezno dođu u Jagodinu, gde se i naredne sezone neće povećavati cena ulaznice za Akva park, Muzej voštanih figura i ZOO vrt, jer ovaj grad, kako je Marković naglasio, vodi računa i o građanima Srbije "sa plićim džepom" koji takođe, kao i drugi, žele da sebi i svojoj porodici priušte letovanje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.