Izvor: B92

Većina hotela nudi engleski doručak uz doplatu. Doplata za Engleski doručak je cca. od 6 funti, pa na više (ovisno od hotela).

Izvor: Jutarnji

Kada planiramo putovanje, osim same destinacije i plana obilaska, uglavnom razmišljamo o tome gdje čemo biti smješteni, odnosno kakav će biti hotel (sadržaji, lokacija, kategorija, izgled,....). Izuzetno malo ljudi uopće i pita za hranu, ukoliko rezervira uslugu noćenje/doručak. Ta (ne)informacija u Londonu može i na jedan i na drugi način puno koštati.

Bazično u cijenu hotelskog smještaja je uključen "Kontinentalni doručak". Kontinentalni doručak u Londonu znači doslovno – dvije kifle, dvije marmeladice, jedan maslac i nešto za piće. U pojedinim slučajevima je čak i kava uz doplatu. Od toga bi se teško čak i infant najeo. Takav doručak je jednostavno, eto tek toliko da hotel može reći da je poslužio doručak i ništa više.

Svi smo čuli za "English Breakfast", ali kakav je zapravo Engleski doručak? Engleski doručak ima nekoliko varijanti, ali se u principu sastoji od: jaja na oko, salame, hrenovke, zapečenog graha, jedne ili dvije šnite paradajza, pommes-fritesa ili šampinjona, čaja/kave i sl. Većina hotela nudi engleski doručak uz doplatu.

Doplata za Engleski doručak je cca. od 6 funti, pa na više (ovisno od hotela). Doplata i nije baš jeftina, ali se svakako isplati. Lakše je krenuti u "osvajanje" Londona nakon sadržajnog doručka. Ovo je posebno pogodno za ljude koji putuju poslovno u Londonium.

Prilikom rezervacije hotelskog smještaja, uvijek možete zatražiti informaciju o doplati i eventualno se odlučiti za nju. Iako za ljubitelje dobre hrane količinski možda ni ovo neće biti dovoljno, ipak je Engleski doručak puno sadržajniji od kontinentalnog doručka.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.