Izvor: B92

Schuco: poslovna zgrada "Avaza" izabrana je između više od 140 građevina iz 70 zemalja svijeta...

Izvor: Dnevni avaz

Najviša zgrada u ovom dijelu Evrope - "Avaz Twist Tower", uvrštena je među 10 najljepših građevina u svijetu prema izboru specijalne komisije kompanije "Schuco", najvećeg svjetskog proizvođača staklenih i aluminijskih fasada.

Poslovna zgrada "Avaza" izabrana je između više od 140 građevina iz 70 zemalja svijeta. Fotografija „Avaz Twist Towera“ tako će se naći u godišnjem kalendaru međunarodne korporacije "Schuco" koji će biti štampan u 500.000 primjeraka.

„Twist Tower“, koji je u izbor ušao na osnovu svoje posebne kontrukcije, bit će na stranici arhitektonskog kalendara za juli 2010. godine, saopćio je Avaz-roto press.

U najelitnijem društvu novih svjetskih arhitektonskih i investitorskih remek djela osim sarajevskog tornja na kalendaru su se našli i najljepši novosagrađeni objekti u Kuvajtu, Herkulovi tornjevi u Kadizu u Španiji, spektakularni tornjevi i objekti u Šangaju, Moskvi, Bratislavi, Kelnu, Peskari i Berlinu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.