Foto: Shutterstock/cakiphoto
Foto: Shutterstock/cakiphoto

Živopisna grčka plaža koja podseća na skandinavske fjordove FOTO

Podeli

Plaža Agridija na Halkidikiju decenijama se nalazila među najbolje čuvanim tajnama ovog regiona. Za ovu idealnu peščanu plažu sa kristalno čistim morem znali su samo meštani i malobrojni strani turisti.

Nedavno se i ovo promenilo, te je za plažu čuo veliki broj ljudi. Sada Agridija privlači brojne turiste, pogotovo u julu i avgustu, ali je ipak uspela da zadrži atmosferu udaljene i mirne luke.

Ona se nalazi na istočnoj strani srednjeg poluostrva Halkidikija, Sitonije, i gleda na zaliv Sigitiko.

Agridija je slikoviti zaliv koji je dobro zaštićen od vetrova ove oblasti. Njegove vode postaju uzburkane samo sa istočnim vetrovima. Mala peščana plaža duga je oko 100 metara.

Boja vode se menja od plavičaste do zelene, a dubina se postepeno menja, što je čini idealnom za porodice sa malom decom.

Velike stene, kao i podvodne stene, sa obe strane zaliva su izuzetno upečatljive i Agridiju izdvajaju od ostalih plaža na poluostrvu Sitonija duž istočne strane. Sve joj ovo pruža izgled malog fjorda.

Bar na plaži postao je veoma popularan poslednjih godina, što je pomoglo u privlačenju priličnog broja turista, uglavnom porodica sa decom, posebno tokom vikenda u julu i avgustu.

Pre i posle ovog užurbanog perioda, Agridija je spokojno mesto idealno za turiste koji više vole da se odmaraju van gužvi tako da je sasvim jasno koji je idealan izbor ukoliko tek planirate da letujete u Grčkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 314 idi na stranu