Izvor: B92

Lefkada pripada grupi jonskih ostrva i posetiocima može da ponudi širok spektar uživanja, od predivnih plaža, prirodnih lepota do aktivnosti na otvorenom za sve ljubitelje egzotičnih ostrva.

Lefkada, koja je širom sveta poznata kao Karibi Grčke, recept je za idealan odmor u Jonskom moru, i destinacija je iz snova za ljude koji vole egzotična ostrva

Pripada grupi jonskih ostrva, a sa kopnom je povezana malim mostom i do nje lako može da se dođe kolima.

Osim ljubaznih domaćina i bezbroj aktivnosti, Lefkada može da ponudi i uživanje u nekim od najlepših prirodnih pejzaža i plaža u Grčkoj.

Lefkada - prelepe plaže i grčka tradicija

Navešćemo neke od plaža koje ne smete da zaobiđete na Lefkadi.

Porto Kaciki

To je jedna od glavnih plaža na ostrvu - bele litice zajedno sa plavim vodama Jonskog mora prave upečatljiv kontrast.

Egremni

Ova plaža može da se pohvali belim peskom, šljunkom i kristalno čistom vodom čineći pejzaž koji privlači mnoge turiste svake godine

Katisma

Smeštena 15 kilometara jugoistočno od glavnog grada, Katisma je takođe jedna od najlepših plaža na Lefkadi, sa finim belim peskom i tirkiznom vodom

Agios NIkitas

Smešteno 13 kilometara jugozapadno od grada Lefkade i veoma blizu plaže Kahisma, Agios Nikitas je malo ribarsko selo sa predivnom kristalno čistom vodom i prelepim plažama.

Pet najlepših plaža na Lefkadi: Čak i kad do njih ne vode kopneni putevi, ljudi ih rado obilaze

Od prirodnih lepota, na Lefkadi možete da uživate u morskim jezerima, lagunama Divari i Ivarija, potom u vodopadu Dimosari, a jedna od znamenitosti koje ne bi trebalo da zaobiđete jeste Dvorac Agija Mavra, koji je sagrađen u 14. veku sa glavnim ciljem da zaštiti stari grad.

Ronjenje, jahanje, jedrenje na dasci, paraglajding, surfovanje, brdski biciklizam, planinarenje, surfovanje zmajevima, plovidba po okolnim ostrvima - jednostavno nema kraja aktivnostima na otvorenom koje možete da izaberete na Lefkadi, a koje će vaš odmor učiniti još zanimljivijim.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.