Foto: Printscreen / TV Prva
Foto: Printscreen / TV Prva

Lažni formulari za Grčku - klopka pred letovanje VIDEO

Podeli

Svi koji putuju u Grčku 24 časa ranije treba da popune PLF obrazac na sajtu Vlade Grčke. Ako vas prevare sajtovi koji slično izgledaju, popunjavanje formulara naplatiće vam - 35 dolara.

Kako da izbegnete prevarante objašnjava Vladimir Vlaho, član upravnog odbora Jute - Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije.

"Jedva smo čekali da sezona počne, bilo je jako puno dezinformacija, nedoumica. Međutim, u poslednjih mesec dana ipak znamo pravila, ali ih naravno remete dezinformacije koje se pojavljuju s vremena na vreme. Ova radnja koja se dogodila sa PLF formularom je stvarno iznenadila", istakao je Vlaho.

Savet, ali i obaveza za sve turiste jeste da se PLF formular popuni isključivo na sajtu za tu delatnost. To je zvanični sajt grčke vlade, koji je vrlo jednostavan za popunjavanje.

"Savetujemo da se svi putnici savetuju preko turističkih agencija, koje imaju i detaljna uputstva na tim sajtovima", istakao je Vlaho.

Ali treba biti oprezan:

"Treba obratiti pažnju na to da je u Grčkoj jedan sat više", istakao je on dodavši da i tu moraju da budu pažljivi sa vremenom, kao i da obrate pažnju preko kojeg graničnog prelaza autobus ide.

Mnogo je nedoumica, ali on dodaje da su svi uslovi ulaska u Grčku ostali isti.

Opširnije u video-materijalu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 267 idi na stranu