Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Menjaju se uslovi za ulazak u Grčku

Podeli

Očekujemo da se već sutra, kada zaseda Krizni štab Vlade Grčke, granica za decu koja moraju imati negativan PCR test podigne na minimum 10 ili 12 godina kako je to najvećem broju zemalja EU, i da negativan antigenski test bude alteranitiva PCR testu za one koji nisu vakcinisani, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.

Pročitajte još:

Najlepše plaže Grčke - koja je vaš favorit? ANKETA

Najduža peščana plaža u Evropi je u Grčkoj VIDEO

"Nadam se, s obzirom na to da je Evropska komisija prihvatila antigneski test za Hrvatsku, Bugarsku i veliki broj drugih zemalja EU, da će i Grčka to prihvatiti kao model, jer je PCR test jako skup. Još uvek situacija u Grčkoj nije onakva kakvu bi epidemiolozi voleli, još uvek ima peko1.000 zaraženih, ali očekujem da kako se broj bude spuštao, a poslednji podaci govore u prilog tome da će i antigenski test biti prihvaćen", rekao je Seničić, prenosi Tanjug.

On je rekao da postoji veliko interesovanje za letovanje u Grčkoj, ali pre svega onih koji imaju zamenska putovanja, dok su ostali turisti iz Srbije oprezni i čekaju popuštanje uslova za ulazak u tu zemlju.

Seničić je rekao da su plaže u toj zemlji otvorene, ali još uvek nema mnogo kupača, jer je more hladno.

Direktor YUTA-e je podsetio da je ta asocijacija našem Kriznom štabu uputila inicijativu da se za povratak naših građana u zemlju prihvati negativan antigenski test, umesto PCR testa.

"Nelogično je da očkujemo od drugih da to prihvate, a da mi to ne radimo za naše građane koji se vraćaju u zemlju", ocenio je Seničić.

Uslovi ulaska u Grčku - očekuju se gužve

Kriznom štabu YUTA je uputila i inicijativu da se mladi od 16 do 30 godina stimulišu na vakcinaciju tako što bi na vakcinalnim punktovima dobijali vaučere za putovanja u iznosu od 50 evra.

Prema predlogu, država bi učestvovala u finansiranju vaučera sa 30 evra, a turističke agencije sa preostalih 20 evra, objasnio je Seničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 300 idi na stranu