Izvor: B92

Grčka je najavila da će se organizovane plaže i klubovi na plaži širom zemlje otvoriti 15. maja uz stroge zdravstvene mere.

Obraćajući se državnom emiteru ERT, generalni sekretar za trgovinu i zaštitu potrošača Panagiotis Stambulidis uverio je da će se mere zdravstvene zaštite poput fizičkog distanciranja i maski - uglavnom za osoblje - i dalje primenjivati u odmaralištima na plaži.

Dodao je da barovima na plaži neće biti dozvoljeno puštanje muzike, mera koja će se primenjivati i na restorane i kafiće, koji se ponovo otvaraju 3. maja, kao i na barove, koji ponovo počinju rad kasnije tokom meseca.

Objašnjavajući zabranu muzike, Stambulidis je rekao da su ekspertski izveštaji ukazali na to da ambijentalna buka može doprineti širenju virusa prisiljavanjem osoblja da povisi glas, šireći više čestica u vazduhu. Do ovog poteza dolazi tokom postepenog ublažavanja ograničenja putovanja Grčke nakon zvaničnog otvaranja turističke sezone 14. maja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.