Izvor: B92

Od 3. maja u Grčkoj će početi da rade svi kafići, a od 15. maja kada bude krenula zvanična turistička sezona biće ukinuta i zabrana kretanja koja je sada na snazi, najavio je danas premijer Kirijakos Micotakis.

Kako je najavio Micotakis, kafići će raditi do 23 sata.

U toj zemlji najavljeno je otvaranje škola od 10. maja.

Turistima iz Srbije je od 19. aprila omogućeno da uđu u Grčku preko granice sa Bugarskom. Za ulazak u Grčku neophodno je da imaju ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili potvrdu o primljenoj vakcini protiv koronavirusa.

Za sada, turistima nije dozvoljeno da napuštaju mesto na kom su prijavili da će biti na odmoru, baš kao što ni državljanima Grčke nije dopušteno da prelaze iz jedne regije u drugu.

Rekao je da nije moguće da Grčka zaustavi mere zaključavanja za Vaskrs 2. maja, jer i dalje postoji visok nivo rizika.

"Zbog toga ne smemo putovati za Uskrs", rekao je, dodajući: "Atika i veliki gradovi i dalje imaju mnogo slučajeva kovida" i "masovno kretanje nosi rizik širenja virusa svuda".

Takođe, iako je većina hotela u Grčkoj otvorena, zbog situacije sa koronavirusom kafići i restorani ne rade.

"Kako je premijer objavio, od 15. maja se ukida zabrana kretanja za sve, kada je planirano i otvaranje turističke sezone!, izjavio je predsednik Građanske stranke Grka Srbije Vasilios E. Proveleggios.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.