Izvor: B92

U Grčkoj se nalazi više izolovanih plaža nego bilo gde u Evropi, otkriva ispitivanje jedne britanske turističke agencije

Odlučivanje koje su "najbolje" plaže u Grčkoj je očigledno veoma subjektivna stvar.

Loveholidais, britanska turistička agencija, je pretraživala TripAdvisor kritike kako bi otkrila destinacije sa najvećim procentom spominjanja "usamljenih", "izolovanih", "udaljenih" i "skrivenih" mesta. Anketa je pokazala da se više od trećine, čak sedam, plaža na top 20 listi nalazi u Grčkoj.

Jedno je sigurno: ova zemlja ima pregršt divnih plaža. Neke su odlično organizovane i luksuzne, neke su izolovane i zavučene. Jedne nude čisto more, druge savršeno mekan pesak, treće su okružene neverovatnim pejzažem.

S obzirom na to da su granice trenutno zatvorene, nama ostaje da uživamo u fotografijama ovih divnih plaža, piše Greece travel pages.

Ahla, ostvro Andros

Plaža Ahla, "skriveni dragulj" na grčkom ostrvu Andros, neodoljivo je na vrhu liste sa trećinom recenzija koje opisuju da je "usamljena plaža".

Okrenuta prema istoku, to je savršeno mesto za gledanje izlaska sunca u ovom skrivenom predelu ostrva, okruženom čistom netaknutom prirodom.

Kimilia Beach, Kefalonija

Peščana plaža Kimilia u mestu Erisos na ostrvu Kefalonija može se pohvaliti onim što bi putnici očekivali od letovanja - čistom azurnom vodom, belim peskom i okolnim liticama. Prilaz do plaže je duž šumske staze.

Dafnoudi, Kefalonija

Poseta plaži Dafnoudi na ostrvu Kefalonjia avantura je od početka do kraja. Posetioci moraju da pešače da bi stigli tamo, ali postoje predivne pećine koje su vredne tog truda.

Cedar Forest of Aliko, Naxos

Na ovoj izolovanoj plaži je retko gužva, pa je idealno mesto za opuštanje i istraživanje netaknute prirode.

Agios Sostis plaža, Mikonos

Usamljeno možda nije prva reč koja vam pada na pamet pri razmišljanju o Mikonosu, ostrvu koje je često povezano sa žurkama, ali plaža Agios Sostis je jedna od plaža koje su totalno izolovane od ostatka i pruža autentično iskustvo

Plaža Panormos, Mikonos

još jedna plaža na Mikonosu, na severnoj strani ostrva, Panormos pruža bekstvo od gužve. Mirna i lepa, nudi bistre vode i pesak, s tek nekom obližnjom tavernom.

Mandraki plaža, Skijatos

Šetnja do plaže Mandraki na ostrvu Skijatos doneće vam mir i tišinu. Reč je o skrivenoj plaži na severnoj obali.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.