Izvor: B92

Grčko ostrvo Antikitira sada ima samo 24 stanovnika. Mirno i rajsko ostrvo pre 40 godina imalo je 300 stanovnika.

U nameri da dovedu porodice da žive na ovom ostrvu vlasti su u saradnji sa ostrvom ostvarile saradnju i ponudile mesečnu pomoć od 500 evra, kuću, kao i hranu za porodice sa decom koje su zainteresovane da se nastane ovde.

“Imamo potrebu da dovedemo tri nove porodice sa decom kako bi ispunile Antikitiru dečjim smehom i učinile je živom. Tražimo ljude koji će da budu pekari, graditelji, ribari, ali i uzgajivače domaćih životinja“, rekao je gradonačelnik Kitire Andreas Harhalakis dodajući da samo ovi ljudi mogu obezbediti ekonomiju ostrva.

Antikitira / screenshot

Otkako je javnosti Grčke postalo poznato da Antikitira želi stanovnike do sada se javilo već 15 porodica koje se suočavaju sa finansijskim problemima zbog krize.

“Rekao sam im da dođu i da probaju, mi ćemo dati sve od sebe da ih ugostimo, a oni kasnije neka odluče da li će ostati ovde da žive“, zaključuje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.