Kozani / viperagp / depositphotos.net
Kozani / viperagp / depositphotos.net

Jedini grad u Grčkoj u kojem se zakon o zabrani pušenja izuzetno poštuje

Podeli

Kada je prošlog septembra grčka političarka Dora Bakojani posetila kancelariju gradonačelnika Kozanija krenula je da zapali cigaretu. Službenici su joj tada rekli da je pušenje u zatvorenom prostoru zabranjeno. Ona im se zahvalila na tome što su je podsetili na pravila.

Po čemu je još poznat Kozani pročitajte ovde.

Čitava situacija postala je viralna na društvenim mrežama i ponovo pokrenula pitanje – šta je sa zabranom pušenja u Grčkoj?

Još od leta 2017. godine, grad Kozani je jedan od malobrojnih u čitavoj zemlji koji je u potpunosti zabranio pušenje u zatvorenim prostorima. Inače, zakon je u čitavoj zemlji na snazi još od 2009. godine, ali...

Kazna za pojedinca koji bude uhvaćen u zatvorenom prostoru sa cigaretom biće viša od 1.000 evra, a policija mnogo oštrije kontroliše lokale posle 22 časa.

“Smatram da je primena zakona protiv pušenja pitanje demokratije i zaštita javnog zdravlja. Od nekoga i u Grčkoj mora da počne. To što postoji zakon koji niko ne poštuje, kao u ostatku Evrope, jeste čisto nepoštovanje“, rekao je za LIFO gradonačelnik Kozanija Lefteris Joanidis.

Stoga da znate, ukoliko se uputite u Kozani, cigaretu nemojte ni da pomislite da zapalite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 278 idi na stranu