Trikeri / thinkstock
Trikeri / thinkstock

Nedaleko od Volosa nalazi se poslastica za sve ljubitelje istorije

Podeli

Na južnoj strani Magnisije nalazi se Trikeri, tradicionalno selo sa neverovatnom istorijskom prošlošću i bogatom narodnom tradicijom.

Predivne kuće, crkve i slikoviti sokaci glavna su odlika naselja koje je sagrađeno na brdu kao da se divi pogledu na zaliv.

Pažnju turista najviše privlače crkve poput Svete Trijade iz 1739. godine sa drvenim oltarom, ali i Svetog Atanasija iz 18. veka, kao i Svetog Anargurosa iz 19. veka.

Inače, u prošlosti Trikeri je bio najveći nautički centar i luka za sve one koji putuju u severne Sporade, Malu Aziju i Egej, ali je glavnu ulogu imao u ustanku 1821. godine, ponajviše zbog svog geografskog položaja.

Na maloj udaljenosti od Trikerija nalazi se i ribarsko selo Agija Kirijaki, gde možete videti najveći broj privatnih barki.

Stari Trikeri / thinkstock
Stari Trikeri / thinkstock

Preko puta se nalazi ostrvo Stari Trikeri, koje je idealno za sve ljubitelje mora i pravog odmora. Sa ostrva se pruža neverovatan pogled na Pagasetski zaliv ka Volosu.

Glavna karakteristika neverovatno lepog i malog ostrva su slikovita naselja, manastir Evangelistrija, koji se nalazi visoko u sredini ostrva, male zakrivljene plaže i niska brda maslina.

Takođe, do Trikerija i Starog Trikerija je veoma jednostavno doći. Kolima do Trkijerija, a do ostrva možete preći kratkom vožnjom brodom.

Smeštaj u ovom regionu takođe nije skup, pa tako noćenje za dve osobe možete platiti već od 40 evra.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Grčko ostrvo koje raj za hedoniste

Grčko ostrvo Kos odiše starim mediteranskim šarmom, koji se u uniformisanom modernom turizmu sve ređe pronalazi. Rodno mesto Hipokrata čuva ostatke najstarije bolnice i medicinske škole na svetu.

strana 1 od 17 idi na stranu