Izvor: B92

Na čuvenoj plaži Navajo na Zakintosu odvalila se ogromna stena. Troje je lakše povređeno.

Prema prvim informacijama, danas malo pre podneva stena se odvalila i upala u more, pa izazvala veliki talas koji je prevrnuo barke i napravio štetu.

Tridesetčetovorogodišnja turistkinja je lakše povređena, a ostatak plaže je evakuisan. Obalska straža je do daljnjeg iz preventivnih razloga zabranila pristup plaži.

Tokom odrona nedaleko od plaže bila su usidrena tri putnička broda.

“Čula se buka kada je prvo pao mali deo stene, a zatim upola veći, pa konačno treći najveći komad koji je stvorio vrtlog u vodi koji je povukao brodove“, izjavio je jedan od očevidaca.

Na plaži je u vreme pada stene bilo na stotine turista sa malom decom koji su brzo evakuisani na brodove i uklonjeni sa plaže.

Do plaže Navajo na Zakintosu može se stići samo putem mora, a u jeku turističke sezone plaža je krcata turistima i brodovima.

Inače, ovo je samo jedna od mnogih plaža za koju važe upozorenja o odronima, a turisti ih redovno posećuju. Isti je slučaj sa Crvenom plažom na Santoriniji na kojoj se nalaze i ležaljke i suncobrani uprkos zabrani kupanja i sunčanja na njoj.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.