foto: thinkstock
foto: thinkstock

Tri rajska ostrva na kojima možete letovati za 250 evra

Podeli

Dok svakog leta preturamo po džepovima u nadi da ćemo naći višak novca, obično ne nađemo ništa. Ako vaš budžet za letovanje iznosi samo 250 evra, a duša želi čistu egzotiku, imamo pravo rešenje za vas!

Predstavljamo vam tri grčka ostrva na kojima možete provesti petodnevni i rajski odmor za male pare bez ikakvih odricanja.

Agistri

Agistri
Agistri

Grčka je mnogo više

Grčka nije samo Halkidiki. Toliko je manje poznatih lokacija koje bi trebalo uvrstiti u kandidate za godišnji odmor, bilo da su u pitanju leto ili zima. “92 putovanja“, prvi internet-magazin o putovanjima u okviru “Vodiča za Grčku“, svaki dan će vam davati povoljne i kvalitetne predloge o tome šta bi trebalo videti u Grčkoj. Sa nama možete da putujete svaki dan!

Nedaleko od Atine i preko puta Egine nalazi se ostrvo Agistri. Nije toliko veliko da ga ne možete obići za nekoliko dana, a ono što najviše oduševljava jeste da, s obzirom na lokaciju, nije ni previše skupo. Naime, u jeku sezone, tačnije od 31. jula do 4. avgusta noćenje u dvokrevetnom apartmanu je 55 do 66 evra. To bi značilo da vam po osobi treba između 25 i 30 evra. Gomila divljih uvalica, ali i najpoznatijih plaža poput Dragonere, Halikjade i Aponisa nalaze se u neposrednoj blizini grada, a da vidite i više plaža u toku jednog dana zahvaljujući redovnom prevozu nije nemoguća misija i koštaće vas tek par evra po osobi. Što se hrane tiče, i ovde ćete imati sreće sa cenama – iznad luke u obližnjim restoranima, poput "Mandrakija" možete se dobro najesti za 15 evra. To bi značilo da vam ostaje 11 evra. Tri ostavite sa strane za jutarnju kafu i kroasan, a preostalih osam evra je dovoljno za dva piva ili giros u večernjim satima.

Limnos

Limnos
Limnos

U severnom Egejskom moru nalazi se Limnos, po veličini osmo grčko ostrvo. Obiluje prirodnim lepotama, a savršeno je za one kojima je budžet ograničen. Pet dana na Limnosu neće vas koštati mnogo, pa se tako cena sobe za to vreme kreće od 17 do 23 evra po noćenju. Iako se ostrvo za pet dana ne može celo obići, najbolje je smestiti se u Mirini, gde se nalaze četiri najlepše plaže. Novac koji vam preostane odvojite za ukusne riblje specijalitete po kojima je ostrvo poznato, a večera vas neće koštati više od 13 evra. U budžetu od 50 evra po danu ostaje i mesta za taksi, koji nije previše skup, a koji vas može „prošetati“ po ostrvu kako biste videli još neku od obližnjih plaža ili popili piće u obližnjem baru.

Skiros

Skiros
Skiros

Ostrvce u Sporadima je toliko malo da gde god da ste smešteni možete peške ići do svake plaže među kojima se kao najlepše izdvajaju Molos, Aspu, Kira Panaja i Aherunes. Skiros je najskuplje među najjeftinijim grčkim ostrvima, pa će tako noćenje po osobi iznositi od 27 do 29 evra po danu. Srećom, za 12 evra možete naći obilan ručak u tavernama poput “Perasma“ i “Manolija i Muries“, koje su i najpoznatije na ostrvu. Savršenu i pristupačnu kafu možete popiti u baru "Barba Janis i Marica", a za 8 preostalih evra uveče možete uživati čak u dva koktela u barovima "Juicy" i "Talasa".

Pratite 92Putovanja na Instagramu!
strana 1 od 15 idi na stranu