Foto: Shutterstock/Thomas Reprich
Foto: Shutterstock/Thomas Reprich

Dekoraciju godišnje plaćaju 30.000 evra: Evo kako izgleda najšarenija lokacija u Londonu VIDEO

Podeli

Unutra je to naizgled običan pab. Ok, ne tako običan jer služi tajlandska jela, a budno oko bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila vas posmatra sa svih strana sa slika.

Ali dugačak šank, drvene separee, slavine sa nekoliko vrsta piva i stotine flaša raznih pića su tu. Ono što "Churchill Arms" čini posebnim na jednoj od najpopularnijih lokacija u Londonu je spoljašnjost zgrade, piše putni kofer.

Fasada je prekrivena stotinama cvetnih aranžmana, a na hiljade živog cveća krase zidove zgrade koja je od 19. veka bila utočište za one željne piva, zalogaja i druženja.

SLAPOVI CVEĆA KOJI PREKRIVA FASADU POSTALI SU OMILJENI PRIZORI NA INSTAGRAMU

Sama zgrada je izgrađena 1750. godine, a kafana u njoj radi najmanje od 19. veka. Slapovi cveća prekrivaju fasadu, toliko da se tabla sa imenom paba jedva nazire kroz nju, postale su jedna od omiljenih fotografskih lokacija u Londonu. Gotovo da nema uticaja ili Instagram entuzijaste koji nije snimio nekoliko selfija sa šarenim petunijama i irisima. Churchill Arms troši neverovatnih 25.000 funti godišnje, odnosno skoro 30.000 evra, da kreira i održava svoju cvetnu fasadu.

UKRAŠAVANJE POČINJE U PROLEĆE, A ZIMI CVEĆE USTUPA MESTO BOŽIĆNIM SVETLIMA

Pab se nalazi u ulici Kensington Church, u jednom od najšarmantnijih londonskih četvrti, Noting Hilu. Dekorisanje počinje svakog proleća, kada fasadu krasi 100 saksija, 48 prozorskih kutija i 42 viseće korpe. Cveće se redovno zaliva i održava do kasne jeseni, a zimi kafana počinje sa malo drugačijim uređenjem.

Kada temperature više ne dozvoljavaju cvetne ukrase, vreme je za božićne ukrase! Zidovi su tada prekriveni sa skoro 12.000 lampica, čak 90 jelki i zimzelenih grančica, a vlasnici za to izdvajaju još nekoliko hiljada funti. Dekoracija ovde svakako nije usputan, već ozbiljan izdatak, koji, čini se, vraća uloženo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5158 idi na stranu