Izvor: klix.ba

Na sajtu TourScanner, specijalizovanom za turističke aktivnosti i poređenje cena izleta i aktivnosti, objavljena je lista od 101 destinacije koje vredi posetiti ovog leta.

"Bilo da sanjate o odmoru na plaži ili o putovanju punom avanture, svet je pun neverovatnih destinacija za istraživanje. Zaokružili smo neke od najboljih destinacija za odmor širom sveta koje će sigurno zadovoljiti vašu želju za lutanjem i ostavljaju vam nezaboravne uspomene“, naveli su na stranici TourScanner.

Lista koja donosi inspiraciju za vaš sledeći odmor uključuje gradove i mesta koja se opisuju kao kulturna žarišta sve do netaknute prirode i tropskog raja.

Na prvom mestu liste je Dubrovnik, a TourScanner kaže da je ovaj grad dragulj u hrvatskoj kruni.

"Prošetajte lavirintskim ulicama Starog grada, gde svaki skretanje otkriva šarmantan prizor, ili se izgubite u očaravajućim vidicima Jadranskog mora koje svetluca u svim nijansama plave boje“, navode.

Na 68. poziciji liste nalazi se glavni grad Slovenije, za koji kažu da se nalazi između alpskih vrhova i Jadranskog mora i predstavlja očaravajuću kombinaciju istorije, kulture i živopisne arhitekture.

"Prošetajte Starim gradom, sa njegovim istorijskim zgradama i šarmantnim mostovima koji se protežu preko reke Ljubljanice, i popnite se do Ljubljanskog dvorca da biste uživali u panorami grada koji oduzima dah. Ljubljana obećava ukus slovenačkog šarma, grad u kome se istorija susreće sa modernošću i svaki kutak nudi divno iznenađenje“, opisuju Ljubljana.

Tada je 82. poziciju zauzeo Kotor u Crnoj Gori, koji je opisan kao "svetionik jadranskog šarma“.

Smešten u srcu dramatičnog zaliva nalik fjordu, Kotor se ističe kao netaknuti dragulj, gdje prošlost šapuće iz svakog kamena, a prirodna ljepota zadivljuje na svakom koraku.

"Prošetajte kaldrmisanim ulicama Starog grada, koji vrvi od drevnih utvrđenja, veličanstvenih palata i veličanstvene katedrale Svetog Tripuna. Za avanturističke putnike, osvojite vijugavu šetnju do zamka San Đovani, koji gleda na Bokokotorski zaliv. Istražite šarmantno primorje grada Perasta i hodočastite ikoničkoj Gospi od Škrpjela“, preporučuju.

Cela lista uključuje destinacije kao što su Siem Reap u Kambodži, Sardinija u Italiji i Kanarska ostrva u Španiji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.