Izvor: B92

Odbornici Gradskog veća Grada Krka na zasedanju predstavničkog tela pretresli su više važnih tema, te većinom glasova odobrili predlog Odluke o davanju saglasnosti na opšte uslove pružanja usluge korišćenja javnih tuševa na gradskim plažama.

Tom odlukom komunalnoj kompaniji Vecla omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama, i to po ceni od 20 centi sa porezom za poluminutno korišćenje tuševa, piše Novi list.

Kako je odbornicima objasnio direktor Vecle Danko Milohnić, sistemima naplate ovog leta biće obuhvaćeno šest tuševa na gradskim kupalištima. Objasnio je da je jedini i isključivi razlog vraćanja naplate strelovit skok u potrošnji vode, do kojeg je poslednjih leta došlo nakon što su zbog nemogućnosti fiskalizovanja njihovih dotadašnjih “žetonjera” do tada postavljeni uređaji za naplatu morali biti stavljeni van funkcije.

Tuševi će sada biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korišćenje evidentira kod nadležnih institucija. Naplata nema finansijskih, odnosno profitnih motiva već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolisano trošenje vode, a time i zagađivanje životne sredine, objasnio je Milohnić.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.