Foto: Shutterstock / Borka Kiss
Foto: Shutterstock / Borka Kiss

Deportovali Rusa i zabranili mu ulazak; Konzul: Turista je "lud"

Podeli

Rus, identifikovan samo kao Jurij, treba da bude deportovan iz Indonezije jer je skinuo odeću na vrhu svete planine na Baliju.

Fotografija muškarca koji pozira sa pantalonama spuštenim do članaka na planini Agung postala je viralna prošle nedelje, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Jurij se izvinio, ali će mu biti zabranjen ponovni ulazak u Indoneziju najmanje šest meseci.

Bali je nedavno pojačao napore da se obračuna sa stranim turistima koji se neprikladno ponašaju. Hinduisti, koji na Baliju čine ogromnu većinu stanovništva, veruju da je planina Agung, najviša tačka na ostrvu, dom bogova.

Lokalni zvaničnik je rekao da nema izgovora za Jurijevo ponašanje. "Prekršio je norme i nije pokazao poštovanje prema našoj kulturi", rekao je za "Džakarta post" šef Kancelarije za pravosuđe i ljudska prava na Baliju Angijat Napitupulu.

U video snimku objavljenom na Instagramu na ruskom, Jurij je rekao da za ono što je uradio ne postoji opravdanje. "Ono što je dovelo do toga je moje lično neznanje", istakao je on. Kasnije je učestvovao u posebnoj ceremoniji "pročišćenja" - ritualu koji meštani često održavaju nakon ovakvih incidenata.

Drama na letu iz Dubrovnika: "Mnogi su vrištali, nikad se u životu nisam toliko prepao"

Vidžaja, počasni konzul Rusije na Baliju, rekao je za CNN Indonezija da je turista Jurij "lud" i da je njegova deportacija ispravna odluka. Mnogi meštani na društvenim mrežama, takođe, su podržali njegovu deportaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4622 idi na stranu