Izvor: B92

Direktna avio linija Er Srbije koja će povezati Beograd i Tel Aviv biće ponovo uspostavljena 6. aprila, na veliki jevrejski praznik, izjavio je ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

"Presrećan sam što će ponovo početi direktni letovi između naše dve zemlje, za manje od tri sata putnici će moći da stignu iz Beograda do Tel Aviva i obrnuto", rekao je ambasador.

On je objasnio za B92.net da će prvi avion Er Srbije poleteti na veliki jevrejski praznik Pesah, koji se obeležav kao praznik proleća, te predstavlja ujedno i simbol novog početka dostignuća i odnosa Srba i Jevreja, Srbije i Izraela.

Ova linija bi trebalo da u velikoj meri utiče na poslovne veze dve zemlje, posebno kada je reč o ljudima koji se bave obnovljivom energijom i nekretninama, mada Vilan naglašava da će ovo biti mnogo važnije za turizam.

''Viđaćemo sve više turista koji će dodatno spajati naša dva naroda'', rekao je Vilan, dodavši da je 6. april pravi simbol za srećan početak.

Izraelski ambassador naveo je u razgovoru za naš portal, pored prelepog mora I Jerusalima, ova zemloja pregršt turističkih atrakcije koje je moguće obići za čitavih dva sata.

“Srbi I Izraelci su sličan narod, a za posetu našoj zuemlji nije potrebno ništa od dokumentacije, sve što vam je potrebno jeste da kupite kartu", istakao je Vilan za B92.net.

Kako je istakao generalni direktor nacionalnog avio-prevoznika Jirži Marek za B92.net, postoji veliko interesovanje za ovu obnovljenu liniju.

"Ona predstavlja naš povratak na Bliski istok, prvobitno smo najavili tri leta nedeljno - utorkom, četvrtkom i nedeljom, ali smo danas nakon odličnih rezultata koje je pokazalo istraživanje tržišta, odlučili da uvedemo i četvrti let, koji će početi 8. maja i to ponedeljkom", rekao je Marek na prijemu u Ambasadi Izraela.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.