Izvor: B92

Najbolje od svega, možete preuzeti kartu dok imate WiFi, što znači da ne morate trošiti mobilne podatke da biste je koristili u inostranstvu.

TikTok korisnica @jessicawantsanap podelila je video u kojem objašnjava svoj genijalni trik koji uključuje prilagođavanje Google karte sa svim mestima koje želite da vidite. Možete ga preuzeti za pristup kada niste onlajn i tako uštedeti vreme i podatke.

Uprkos tome što mnogi od nas svakodnevno koriste Google karte, postoji niz skrivenih karakteristika koje možda ne koristite. TikTok korisnica @jessicawantsanap podelila je video u kojem objašnjava genijalan trik koji koristi za uštedu vremena i podataka dok koristi Google karte u inostranstvu.

Dok bi vaša prva pomisao kada posetite novi grad mogla biti potraga za smeštajem, Jessica preporučuje da se prvo okrenete Google kartama. Za nju je najvažnije napraviti Google kartu.

Da biste to učinili, otvorite Google Search na računaru i potražite Google My Maps, pre nego što kliknete na prvu vezu. Zatim kliknite crveno dugme pod nazivom "Stvori novu kartu". Pomoću trake za pretraživanje potražite sve atrakcije koje želite istražiti dok ste u gradu, bilo da se radi o turističkim atrakcijama, restoranima ili barovima. Oni će se pojaviti na popisu na levoj strani ekrana, kliknite + pored njih da biste ih "zakačili" na svoju kartu.

"Definitivno dodajte i svoj prevoz jer ponekad stvarno želite biti pokraj železničke stanice ili aerodroma", savetovala je Jessica.

Nakon što su sva ključna mesta pričvršćena, Jessica predlaže brzu Google pretragu za najboljim područjima za boravak u gradu, pre nego što to uporedite sa svojom kartom.

"Sada znate gde je najbolje mesto za vas na temelju onoga što želite raditi",rekla je.

Da biste pristupili karti na svom pametnom telefonu otvorite aplikaciju Google karte, dodirnite karticu Spremljeno, a zatim Karte na dnu. Vaša prilagođena karta olakšaće vam planiranje putovanja, otkrivajući koja su vaša mesta najbliža jedno drugome, a da ih ne morate pojedinačno tražiti.

"Ponekad samo želite lutati i skrenuti s plana puta, ali uvek možete povući ovu kartu u bilo kojem trenutku samo da vidite čemu ste blizu. Najbolje od svega, možete preuzeti kartu dok imate WiFi", dodala je.

@jessicawantsanap The best (practical) way to plan a trip! #planningatrip #tripplanning #travel #traveltiktok #travelplanner #travelplanning #hotels #airbnb #googlemaps #googlemymaps #maps #wheretostay #travellife #realistic #realtalk #practical #practicalplanner #20s #twenties #mid20s #midtwenties #sf #bayarea #tips #advice #advicetiktok ♬ I Ain't Worried - OneRepublic

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.