Izvor: B92

Usled štrajka grčke kontrole letenja, čiji je početak najavljen za sredu uveče, a završetak 16. marta uveče, očekuje se da će doći do velikog odstupanja u redu letenja, kao i do otkazivanja letova, kod većine avio-kompanija koje lete u Grčku i iz Grčke, objavila je Er Srbija.

Usled najavljenog štrajka, Er Srbija je bila prinuđena da otkaže večerašnji (sreda, 15. mart 2021.) let od Beograda do Atine JU516, kao i povratni let JU517 od Atine do Beograda.

Isto tako avio-kompanija je saopštila da su otkazani sutrašnji letovi (16. mart) između Beograda i Atine JU512 i JU513.

Srpska nacionalna avio-kompanija pokušava da nađe najbolje moguće rešenje za svoje putnike na pogođenim letovima, o čemu će putnici biti obavešteni.

Očekuje se da će 24-časovni generalni štrajk na koji su pozvali sindikati privatnog i javnog sektora u Grčkoj, u znak protesta zbog železničke nesreće u Tempeu 28. februara, kada je poginulo 57 ljudi, sutra obustaviti većinu usluga širom zemlje.

Atinski metro i tramvaj radiće samo od 10 do 15 časova, dok će autobusi saobraćati od 9 do 21 sat. Neće biti prigradskih železničkih usluga, a u štrajku će učestvovati i kontrolori letenja i pomorci, prenosi Katimerini. Sindikat novinara Atine (ESIEA) saopštio je da će novinari štrajkovati ranije, tokom današnjeg dana.

"Avioni su puni": Redovne linije na relaciji Srbija–Rusija rade punom parom

Generalni štrajk, koji su sazvali najveći sindikati privatnog i javnog sektora u Grčkoj, najnoviji je u nizu protesta protiv vlade i političkog sistema koji je, kako se navodi, u više navrata ignorisao pozive sindikata na povećane mere bezbednosti železnice.

Premijer Kirjakos Micotakis saopštio je prošle nedelje da je Grčka zatražila savet od Agencije Evropske unije za železnice (ERA) kako da poboljša bezbednost na prugama, nakon nesreće 28. februara, u kojoj je poginulo 57 ljudi, kada se voz sa 350 putnika, od kojih su većina bili studenti, sudario sa teretnim vozom kod Larise, u centralnom delu zemlje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.