Izvor: B92

Er Srbija, 13. marta 2023. godine, letom JU150 u 7 časova i 45 minuta uspostavila je novu redovnu liniju između Beograda i Budimpešte.

Do glavnog grada Mađarske, tokom predstojeće letnje sezone, srpska nacionalna avio-kompanija leteće i do 17 puta nedeljno.

"Današnjim letom do Budimpešte pokrenuli smo prvu od preko 20 destinacija do kojih ćemo saobraćati tokom predstojeće letnje sezone, a koje nisu bile u našoj mreži u 2022. godini. Pratićemo tražnju i u skladu sa njom postepeno povećavati broj frekvencija između dva grada. Verujemo da će uvođenje direktnih letova doprineti boljoj povezanosti Srbije i Mađarske i značajno ubrzati kretanje putnika širom Evrope", izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Doček prvog leta Er Srbije za Budimpeštu upriličen je na aerodromu Franc List, smeštenom 16 km jugoistočno od centra glavnog grada Mađarske.

Budimpešta je grad duge, bogate i burne istorije, o čemu svedoči veliki broj značajnih građevina raznih epoha i stilova: gotskog, vizantijskog, renesansnog, baroknog, klasičnog, neoklasičnog. Budimpeštanski metro je drugi najstariji na svetu, a čuveni Lančani most predstavlja nultu tačku od koje se mere sva rastojanja u Mađarskoj. Prestonica Mađarske poznata je po izvorima termalne vode i mnogobrojnim banjama i jedna je od omiljenih vikend-destinacija ljudi iz susednih zemalja.

Pročitajte i: Specijalna ponuda Er Srbije: Karte već za 39 evra

Preko Budimpešte do svetskih metropola

Uvođenjem redovne avio-linije između glavnih gradova Mađarske i Srbije, Er Srbija putnicima pruža mogućnost dobre povezanosti od Budimpešte, preko Beograda do Španije, Italije, Grčke, Kipra, Sjedinjenih Američkih Država, kao i zemalja u regionu. Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.