Izvor: B92

Brazilka Juliana Nehme požalila se svojim pratiocima na Instagramu zbog situaciju u kojoj se nedavno našla, a koju je opisala kao ponižavajuću, ali i ne samo to...

Plus-sajz influenserka poreklom iz Brazila doživela je poniženje na aerodromu u Libanu, kada je želela da se ukrca na povrati let za Brazil. Kako je podelila na svom profilu, osoblje joj nije dozvolilo da uđe u avion jer je kako su tvrdili "predebela" za sedište za koje je imala kupljenu kartu.

Ova 38-godišnja influenserka bila je na odmoru sa porodicom, a u Liban je doputovala sa kompanijom Er Frans, dok je za povratak izabrala avio prevoznika Katar ervejz.

"Došla sam Er Fransom i sve je proteklo dobro tokom leta. Doputovala sam ekonomskom klasom i nisam doživela nikakvu sramotu ili diskriminaciju."

Međutim, kada je po završetku odmora htela da se vrati u Brazil preko aerodroma u Dohi, osobolje Katar ervejza je odbilo da je primi na let za koji je imala uredno plaćenu rezervaciju.

"Rekli su mi da nisam dobrodošla jer sam debela. I nisu hteli da me prime na let."

Alternativa od 2.900 evra

Ponudili su joj da kupi kartu od 2.900 evra za prvu klasu gde postoje sedišta u "koja ona može da stane."

Juliana nije želela da plati ponuđenu kartu za prvu klasu. Čak i nakon nekoliko sati pregovora i moljakanja, osoblje joj nije dozvolilo da se ukrca na let i ostala je u Libanu. Na let su se ukrcali sestra i sestrić, a njena majka je ostala s njom, jer Juliana ne govori ni engleski ni arapski.

Influenserka se požalila da zbog neplaniranog zadržavanja ima dodatne troškove za hotelski smeštaj i taksi usluge.

"Bila sam krajnje ponižena pred svim ljudima na aerodromu! Sve zato što sam debela. Sramota za kompaniju kao što je Katar da dozvoli ovu vrstu diskriminacije", zaključila je influenserka.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.