Izvor: B92

Zima još uvek nije zvanično počela, ali nije da se nije zabelelo prethodnih dana. Samim tim lagano počinje i skijaška sezona po turističkim centrima u Srbiji. Da li je sve spremno za predstojeću sezonu? Da li je bilo promena u cenama u odnosu na predhodnu godinu? Šta možemo očekivati na skijalištima ove sezone, samo su neka od pitanja na koja je za TV Prva odgovorio direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije Dejan Ćika.

"Kao i fudbaleri za Svetsko prvenstvo, i mi smo spremni za predstojeću skijašku sezonu, još samo da zahladi i da padne sneg, pa i ako ne padne da uslovi budu takvi da mi možemo da pravimo i eto radosti", rekao je na početku razgovora Dejan Ćika.

Ono što sve zanima je da li će skijališta dodatno poskupeti s obzirom na situaciju u svetu.

"Mi smo se odlučili da ove godine ne menjamo cene, na radost naših skijaša, oni neće imati dodatan trošak na ski-pas. Imali smo i prodaju preko veb šopa, koja traje od 15. do 30. novembra, gde dajemo još dodatnih 15 odsto popusta na ski-pas, a od prvog do četvrtog decembra dajemo deset odsto, a tokom cele sezone davaćemo pet odsto popusta preko veb šopa, tako da kad uzmemo u obzir da su cene ostale nepromenjene i da dajemo dodatne popuste, mislim da je sasvim pristupačno svima da idu na skijanje", rekao je Ćika.

Dejan Ćika je otkrio i koji je najveći novitet na Kopaoniku, što se ove godine tiče.

"Novitet je konkretno na Kopaoniku, osnežili smo kompletno stazu Bela reka 1 i Bela reka 2, a to je najduža i najlepša staza na kompaoniku, pa će biti osposobljena ove godine na radost svih skijaša jer dugo vremena se pokušavalo da se osneži ta staza, mi smo to uspeli"

Dnevni ski pas je za odrasle 3.700 dinara, za decu je dnevni 2.500 dinara, dok je za sedam dana cena 160 evra.

Detaljnije u video-prilogu:

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.