Izvor: B92

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, koja se odrazila i na samu Rusiju, brojni Rusi su pronašli utočište u Srbiji. Jedna Ruskinja sada se pohvalila kako stan, koji je od centra grada udaljen više od pola sata, plaća 950 evra mesečno, što je po mnogima previše.

Ruskinja po imenu Olga stigla je sa svojim partnerom iz Moskve u Beograd, a na Instagramu je privukla mnogo pažnje nakon što se pohvalila stanom za koji plaća ogromnu kiriju svakoga meseca.

Nekretnina se prema njenim rečima ne nalazi u centru grada.

"Četrdeset minuta hoda od centra, 2 sobe: spavaća + dnevni boravak s kuhinjom, balkon", napisala je u opisu objave na Instagramu. "Nema više beskućnika u Beogradu", dodala je.

Ipak, mnogi korisinici su primetili kako je Olga dobila pogrešnu procenu od strane stanodavaca, te da ovaj stan ne vredi toliko. Ispod su se nizali komentari u kojim su je mnogi čak ismevali.

Korisnici su pisali kako stan sa snimka vredi od 250 do 350 evra, te da je Olga opljačkana.

"Četrdeset minuta hoda od centra je mnogo novca. Pljačkaju te i iskorišćavaju tvoj položaj. Takav stan bi i u centru mogao da se iznajmi za manje novca", napisao je jedan korisnik.

"Očigledno niste shvatili da ste opljačkani. Pre godinu dana moj stan u centru Beograda, u Botaničkoj bašti, sa 2 spavaće sobe i dnevnim boravkom bio je 450 evra. Sve novo i lepo, baš kao tu. Sada, za ovu cenu ne može da se nađe ništa izvan grada. Ne krivim vas, nego iznajmljivače i agencije koje se ponašaju skandalozno otkako ste došli", jedan je od komentara.

"Sad kad stanodavci vide da su Rusi presrećni sa ovim cenama ima da ih podignu još više", dodao je neko drugi.

Olga je primetila da je privukla dosta pažnje svojom objavom, što ju je natjeralo da pratiocima objasni kako je i sama svesna da plaća ogroman iznos novca za stan, ali da je srećna zbog toga. Na svom storiju objasnila je to da je, posle mobilizacije u Rusiji, dosta ljudi otišlo za Srbiju, te da je tamo sada vrlo teško da se pronađe stan ispod 1.000 evra, čak i više.

Neki korisnici su jednostavno Olgi poručili kako "sreća nema cenu" i poželeli joj dobrodošlicu u Srbiju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.