Izvor: B92

Pre pandemije, Hongkong je privlačio oko 56 miliona turista godišnje, a sada popularna destinacija preduzima značajne korake kako bi vratila turiste nakon više od dve godine strogih pravila i uslova putovanja.

Samo nekoliko dana nakon što je ukinuo svoj dugogodišnji obavezni karantin u hotelima, Hongkong je potvrdio planove da pokloni 500.000 avionskih karata kako bi pospešio turizam.

Taj potez, koji je prvi put najavljen pre dve godine, potvrdio je za Si-En-En portparol aerodromske uprave Hongkonga, koji je rekao da će 500.000 karata, u vrednosti od oko 254,8 miliona dolara, otići posetiocima iz celog sveta, zajedno sa stanovnicima.

"Još 2020. godine, aerodromska uprava Hongkonga je unapred kupila oko 500.000 avio karata od domaćih avio-kompanija kao deo paketa pomoći za podršku vazduhoplovnoj industriji", kaže portparol.

Dalji detalji će biti objavljeni kada se budu sklopili relevantni aranžmani sa avio-kompanijama, poručuju.

"Aerodromske vlasti će finalizirati aranžman sa avio kompanijama. Kada vlada objavi da će ukloniti sva ograničenja kovida 19 za putnike koji dolaze, pokrenućemo reklamne kampanje za besplatne avionske karte", rekao je Dejn Čeng, izvršni direktor Turističkog odbora Hongkonga, prenosi BBC.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.