Izvor: TU Magazin

Početkom septembra meseca u Poreču je zabežen odličan turistički rezltat, od početka godine je ostvareno ukupno tri miliona turističkih noćenja. Ova godina je za turističke radnike bila uspešna, u određenim segmentima čak i izvanredna, imajući u vidu da su vrlo blizu rezulata ostvarenih u 2019.

Zabeleženi su odlični turistički rezultati u Poreču. U ovoj godini je ostvareno čak tri miliona turističkih noćenja, što potvrđuje činjenicu da je Poreč jedna od najpoželjnijih destinacija na hrvatskoj obali.

Ova godina neće biti rekordna za turizam, ali u nekim su segmentima su premašeni i rezultati rekordne 2019. godine, saopšteno je iz Turističke zajednice Grada Poreča. Prema predviđanjima, Poreč će realizovati oko 3.3 miliona turističkih noćenja, što je 98% u odnosu na 2019. godinu.

Odlični turistički rezultati u Poreču su očekivani, jer je posebno važna simbioza privatnog i javnog sektora. Ova međusobna saradnja i sinergija je ključ uspeha jedne destinacije, saopšteno je iz TZ Grada Poreča. Osim toga, tu je i ulaganje u poboljšanje uslova boravka gostiju. To se ne odnosi samo na ulaganja u hotele i usluge hotelskog smeštaja. To se pre svega odnosi na ulaganja u sve sadržaje koje Poreč može turistima da ponudi.

Osim toga, u poslednjim godinama Poreč se sve više promoviše destinacija koja ima spremnu i turističku postsezonu. Posebno je akcenat stavljen na promovisanju sportskih i kulturnih manifestacija, takođe i zdravstvenog i kongresnog turizma.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.