Izvor: B92

Stjuardesa iz Majamija je otkrila koja su najprljavija mesta u avionima, jer ih retko čiste. I ne, nije u pitanju toalet.

Stjuardesa Brenda Orelus otkrila je da su džepovi na sedištu najprljavija mesta u avionu.

Kako kaže, džepovi su prepuni bakterija jer se retko čiste, a tvrdi da je videla putnike koji unutra stavljaju nehigijenske predmete, od hrane do upotrebljenih pelena.

"Da li ste znali da su džepovi na naslonima sedišta najprljavija površina u avionu? Prljaviji su od toaleta, od jastuka za sedenje i od stočića sa poslužavnikom za hranu", potvrdila je u video-snimku.

"To je zato što se nikad ne čiste. Osim ako neko ne povrati ili odatle ne izlazi nešto gnjecavo ili živo, ne može da se očisti". potvrdila je.

Kako je rekla, spremačice obično provere površine i uklone hranu i smeće, ali sigurno ne brišu džepove na sedištima.

"Sve te klice su se nakupile, a nema pravog redovnog održavanja ili čišćenja tih površina, dok se toaleti redovno brišu i dezinfikuju", nastavila je ona, dok je nekoliko pratilaca izrazilo zgražanje nad ovom informacijom.

"Tamo obično stavljam telefon", napisao je zaprepašćeni putnik, dok je i drugi priznao da džep koristi i kao držač za telefon.

"Isto, sve vreme. Nakon što se uključi u punjač, ​​to je sigurno mesto za moj telefon", dodao je.

Takođe, jedan je korisnik Tiktoka potvrdio da je jedanput video roditelja kako koristi džep za bacanje iskorišćene dečje pelene.

"Ovo je prava istina! Ja sam jedanput video kako otac stavlja iskorišćenu pelenu u džep na naslonu sedišta", rekao je.

Ipak, neki putnici su tvrdili da informacije koje je objavila Brenda Orelus nisu tačne, kao i da oni rade na čišćenju aviona i redovno čiste džepove.

"Zapravo imamo dva tima za svaki avion. Jedan odnosi smeće i usisava, a drugi tim dubinski čisti svako mesto", rekla je jedna od spremačica koje su komentirisale video-snimak, a i njena koleginica je to potvrdla rekavši da će džep očistiti u zavisnosti od toga koliko će vremena imati pre nego što avion opet poleti.

"Obično za čišćenje dobijete sat i po na većim avionima, ali ako posao morate da obavite brzo, onda kažu da imate 15 do 30 minuta sa timom od šest ljudi. Dakle, niste u pravu, ali niste potpuno pogrešili", objasnio je drugi čovek koji takođe čisti avione. Ipak, dodao je i:

"Džep bi trebalo da bude očišćen, ali neki ljudi bi mogli da preskoče da ga koriste zbog praktičnosti."

@flightbae.b Want to know the dirtiest surface on aircrafts? 🦠 #dailytraveltips #airporttiktok #travelhacks #traveltiktok #flightbae #traveltok #flightattendant #flightattendantstories #cabincrewstories ♬ original sound - Flight Bae B!

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.