Foto: Shutterstock/photobyphotoboy
Foto: Shutterstock/photobyphotoboy

B92.net otkriva da li će septembar doneti ograničenja za putnike; "Zadovoljni smo"

Podeli

Turistička sezona je na izmaku, broj zaraženih koronavirusom raste, pa ne možemo da se ne zapitamo da li će nam početak septembra doneti kovid ograničenja i strože uslove ulaska u željene destinacije.

Pandemija je ceo svet stavila "na čekanje" i u mnogome izmenila naše svakodnevne živote i funkcionisanje te uvela stroga kovid ograničenja i uslove ulaska u sve zemlje sveta.

Ipak, ove godine smo od sredine proleća pa naovamo mogli da svedočimo popuštanju mera i ublažavanju uslova ulaska u mnoge evropske, ali i svetske zemlje.

Srpski turisti su sa oduševljenjem dočekali ovogodišnju letnju turističku sezonu i vesti da će bez ikakvih ograničenja moći da putuju u Tursku, Kipar, Italiju, Egipat, Grčku, Hrvatsku, Crnu Goru i Albaniju, ali i Mađarsku, Poljsku, Rumuniju, Sloveniju, Dansku, Češku, Norvešku i Švedsku.

Ipak, budući da broj zaraženih koronavirusom ponovo raste širom sveta i da se prema rečima domaćih stručnjaka, mnogi turisti vraćaju oboleli od koronavirusa sa letovanja, ne možemo da se ne zapitamo kakav ćemo septembar dočekati i da li će oni koji planiraju odmor u narednom mesecu moći da putuju bez ograničenja i uslova.

Da li septembar donosi pooštravanje mera?

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova u svakom trenutku možete da proverite uslove ulaska u određenu zemlju.

Prema rečima direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandra Seničića, za sada nema nikakvih indikacija za to.

"Za sada nemamo informacije da će doći do bilo kakvih promena po pitanju protokola za ulazak u zemlje koje su nama turistički zanimljive, bar do kraja septembra", rekao je Seničić za B92.net.

Grčka i u septembru najtraženija

Iskoristili smo priliku da ga upitamo i kako je zadovoljan dosadašnjim tokom sezone, a stekli smo utisak da je ovogodišnja turistička sezona i te kako dobra i da se polako nakon tri godine sve vraća na svoje mesto.

"Zadovoljni smo, sezona se odvija dobro, prvi pokazatelji su takvi da je na oko 85 odsto u odnosu na 2019. godinu i može se reći da predstavlja početak oporavka turističkih agencija", kaže Seničić.

Septembar i oktobar su tradicionalno meseci kada možete da letujete po sniženim cenama, a to ni ove godine nije izuzetak.

"Interesovanja ima, svakako da to neće biti isti ili sličan broj putnika kao tokom jula i avgusta, cene su niže, a najveće interesovanje vlada za Grčku (apartmanski smeštaj), Tursku, Egipat i Crna Goru", rekao je na kraju za B92.net Aleksandar Seničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4019 idi na stranu