Izvor: RINA

Iako su prva asocijacija na Crnu Goru more, sunce i plaže Stefan Raičević iz Čačka na svom primeru to je demantovao. Ovaj mladi frizer, ali i zaljubljenik u putovanja za kog je pre nekoliko meseci čula čitava Srbija, obišao je jednu od najžvopisnijih planina u regionu i ostao fasciniran prizorima koje je tamo zatekao.

"Iako su temperature svuda ekstremno visoke, na Durmitoru kao da je drugi Bog. Dok smo se penjali ka njegovim vrhovima skoro većina stena je i dalje, krajem jula prekrivena snegom. Pokrivač je debljine nekoliko centimetara i veliko je pitanje da li će se otopiti do novih snežnih padavina, koje se ovde mogu očekivati već krajem oktobra. Kome je vrućina i željan je zime, evo može da dođe na Žabljak i uživa u grudvanju i eventualno sankanju", kaže kroz osmeh Stefan za RINU.

Foto: Rina

Njegov krajnji cilj bio je najviši vrh Durmitora Bobotov kuk koji se nalazi na 2523 metra nadmorske visine. Smešten između reka Pive i Tare, zajedno sa Bezimenim vrhom (2487) i Đevojkom (2440) čini najviši greben Durmitora zvani Soa Nebeska što znači podupirač neba.

Foto: Rina

"Bez obzira što sam se prošle godine već popeo na vrh Durmitora toliko sam se oduševio ovom planinom da ću se ovde uvek vraćati. Predeli su nestvarni, a doživljaj nezaboravan. Ova planina je zaita nešto posebno, iskreno nije za svakoga jer je potrebno dosta kondicije da se popenje na vrh, ali ako se za nešto vredi potruditi onda je to ovaj pogled koji odavde puca na čitavu Crnu Goru", rekao je Stefan.

Avanture za ovog frizera nisu retkost, a često se odlučuje da na dugačak put ide i biciklom. Prošle godine je upravo na taj način stigao od Čačka do Žabljaka.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.