Izvor: Tanjug

Hrvatski mediji objavili su fotografije iz voza na relaciji Osijek - Zagreb - Split na kojima se vidi gužva tolika da putnici satima nisu mogli da se probiju do toaleta, jer je i hodnik bio krcat onima koji iako su imali karte nisu imali i mesto.

Jedna od putnica Dijana Grgić je zagrebačku N1 tv. ispričala da je voz ušla u Zagrebu i putovala je do Knina, gde je stigla sa sat vremena zakašnjenja.

"Ne znam da li je ovo uobičajena slika. Nisam dugo putovala vozom, ali mislim da nakon ovoga ni neću. Ukrcala sam se u Zagrebu u voz iz Osijeka, koji preko Knina ide do Splita. Ono što će HŽ verovatno ponuditi kao objašnjenje je da se veliki broj turista uputio u Split zbog održavanja ULTRA Europe festivala ovog vikenda", rekla je ona.

Prema njenim rečima, već na železničkoj stanici u Zagrebu bilo je jasno da ima previše putnika i da nema nikakve šanse da svi oni uđu u voz.

"Priključili su još tri dodatna vagona, ali to nije bilo ni blizu dovoljno”, kazala je putnica i dodala da niko nije kontrolisao ulazak putnika.

Svi putnici su, kaže, imali plaćene karte i rezervacije.

"To su sve turisti i mislim da je to prestrašna slika koju smo prikazali. Ja bih se zapitala želim li opet posetiti Hrvatsku. Ljudi su sedili na hodnicima, spavali na svojim torbama, koferima, jedni na drugima, nije bilo moguće probiti se do WC-a”, ispričala je Dijana Grgić.

Na svoje odredište stigla je sa zakašnjenjem od sat vremena, a šta se dalje događalo do Splita - ne zna. Napominje da je putovanje od zagreba do Knina trajalo šest sati.

Rekla je i da su putnici veoma loše reagovale na uslove koji nisu ni normalni ni ljudski.

Mnogi su, dodala je, bili zbunjeni jer nisu imali koga ni da pitaju šta da rade, već su bili prepušteni sami sebi.

Rešenje za ovakvu sramotu, kaže, je uvođenje reda i ne prodavati duple karte.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.