Izvor: B92

Pošta Srbije počela je sa izdavanjem 200.000 vaučera za putovanja u Srbiji. Oni moraju da se iskoriste do 31. oktobra, a pravo na njih imaju penzioneri, nezaposleni, zaposleni čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, poljoprivrednici, kao i studenti.

"Svi korisnici koji apliciraju neophodno je da popune taj obrazac prijave - objavljen i na sajtu Ministarstva i na sajtu Pošte. Pored toga potrebna je rezervacija, moraju odlučiti u kom tačno ugostiteljskom objektu će realizovati vaučer. Sa tom rezervacijom i sa popunjenim vaučerom odlaze na šalter pošte. U zavisnosti od kategorije kojoj korisnik pripada potrebna je dodatna dokumentacija", kaže za TV Prva Jelena Urukalo, glavni administrator sistema eTurista iz resornog Ministarstva.

Penzioneri treba da dostave i fotokopiju rešenja o ostvarenju prava na penziju ili ček od penzije, prihvatljiva je i potvrda ili izvod iz neke od banaka na teritoriji zemlje.

Prilikom prijave korisnik popunjava adresu na koju će mu biti dostavljen vaučer, i ne mora da se poklapa sa onom u ličnoj karti. Sam rok za prijavu - od dana kada korisnik aplicira, do dana kada započinje aranžman - je 30 dana.

Prema rečima Jelene Urukalo, prvi aranžmani će biti realizovani krajem jula: "To je dodatnih 200.000 vaučera na 15.000 dinara, i 100.000 vaučera na 10.000 dinara - na koji imaju pravo korisnici koji su već aplicirali još u januaru za vaučer od 5.000 dinara".

Bitna razlika između vaučera za koje se apliciralo u januaru i ovih za koje se sada aplicira, prvo je u iznosu koji je uvećan, a sada korisnici vaučera od 10.000 i 15.000 dinara, pored usluge smeštaja, mogu da plaćaju i druge ugostiteljske usluge - hranu, piće, itd.

Opširinije u video-prilogu:

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.