Izvor: B92

Zbog smanjenog kapaciteta zemaljskog opsluživanja na aerodromu "Hitrou" u Londonu usled nedostatka ljudstva, Er Srbija je bila prinuđena da otkaže današnji drugi let između Beograda i Londona JU 386, a posledično i povratni let JU 387, saopštila je nacionalna avio kompanija.

To je drugi let iz Londona koji je Er Srbija morala da otkaže u poslednja dva dana nakon dobijanja informacije sa aerodroma Hitrou da nije moguća opsluga popodnevnog leta.

Nadležne službe Er Srbija neprekidno rade na zbrinjavanju svih putnika sa tih letova i to pre svega preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove odnosno obezbeđivanjem hotelskog smeštaja.

"Za sve to vreme Er Srbija se trudi da se za putnike obezbedi osveženje i pravovremeno informisanje. Kompanija angažuje i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima", saoštio je nacionalni avio prevoznik.

U saopštenju se dodaje da Er Srbija ne može da utiče na spremnost aeroroma sa kojih leti.

"Er Srbija je angažovala neophodno ljudstvo i avione iz svoje flote i bila je spremna da u punom kapacitetu obavi saobraćaj na vreme i u skladu sa planiranim redom letenja. S druge strane, Er Srbija, nažalost, ne može da utiče na spremnost aerodroma sa kojih i na koje leti pa je stoga i pored dobre pripremljenosti nacionalne avio-kompanije ovaj let nažalost morao da bude otkazan", piše u saopštenju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.