Izvor: Kurir

Agonija koja za srpske turiste traje već skoro čitav dan izgleda da je okončana.

Zalaganjem isključivo naše ambasade, putnicima zarobljenim na aerodromu u Rimu, kojima je sinoć u poslednjem trenutku odložen let za Srbiju, konačno je rešena situacija.

Kristina, jedna od 200 putnika iz Srbije, rekla je da je zaslugom naše ambasade i zalaganjem ambasadora Srbije u Rimu Gorana Aleksića krizna situacija napokon rešena. Jedan deo putnika će za Srbiju biti vraćen autobusom, dok će drugi, među kojima je i Kristina, sačekati utorak i avion za Beograd.

Novinar B92.net zaglavljen u Frankfurtu: "Niste mi krivi, Lufthansa je kriva, ali letova nema"

"Prvo nam je nuđeno da po napuštanju hotela odemo na Fjumićino bez ikakve vesti šta dalje. Ambasador je apelovao da ne činimo to, već da sačekamo, što smo i uradili", kaže Kristina.

Nakon razgovora i pregoovra za putnike je obezbeđen hotel i smeštaj će im biti besplatan do polaska za Srbiju. Kako je rekla Kristina, ambasada Srbije uspela je da od aerodroma Ćimpiano izdejstvuje autobus za povratak putnika u Srbiju.

Dr Aničić čeka na let za Beograd od sinoć: "Nemamo nikakvu potvrdu, oni ne rešavaju problem"

"Ambasador je dobio bus od aerodroma, dakle, ne od Vizera, to je jedino uspeo da izdejstvuje. Takođe, uspeo je da izdejstvuje i besplatan smeštaj za nas koji imamo let za dva dana", rekla je Kristina dodajući da je kupila dve karte preko Er Srbije kad još nije znala šta će se desiti.

Kako je rekla, od 200 Srba, neko će se vratiti autobusom, a neko preko avio linija, sutra i prekosutra. Za sve njih do povratka ambasada je obezdbedila besplatan smeštaj u Rimu.

"Svako se snalazio kako je mogao. Neko će sutra Er Srbijom, neko tim u utorak, a neko će pokušati Vizerom u utorak", rekla je Kristina na kraju razgovora.

Autobus sa 77 putnika iz Srbije polazi danas u 16.30 sati, izjavio je ambasador Srbije u Rimu.

Aleksić je za Tanjug rekao da su se pojedini putnici izjasnili da žele da se autobusima vrate u Srbiju, a da će se ostali putnici vratiti sutra ili prekosutra u privatnoj režiji.

Ambasador Aleksić je naveo da će autobusi doći po putnike u hotel i da će odatle krenuti za Srbiju.

"Nismo videli izglede za neki novi let Vizera", dodao je Aleksić i izrazio zadovoljstvo što je pronađeno rešenje.

Reč je letu Vizera 68327 koji je juče u 17.45 sati trebalo da poleti za Beograd.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.