Izvor: Chicagoglasnik

Sezona plaža u Čikagu 2022. počinje sa Memorijalnim vikendom. 21 plažа na obali jezera otvorena je u petak i ostaće otvorene do 5. septembra.

Ipak plaža Humbolt ne bi trebalo da bude otvorena do juna. Međutim, zbog lošeg vremena u petak koje stvara opasnost na plaži i visokih talasa, kupanje neće biti dozvoljeno do vikenda.

Prema čikaškoj kancelariji za upravljanje vanrednim situacijama, "očekuju se jaki talasi i opasni uslovi na plažama jezera Mičigen do petka u 22 sata".

Očekuju se talasi do sedam stopa ili viši.

"Uslovi za kupanje biće opasni po život, posebno za neiskusne plivače", navodi se u upozorenju.

Prema sistemu obaveštavanja o zastavi u Distriktu Parku Čikago, ovi uslovi stavljaju plaže na upozorenje Crvenom zastavom. Kada su zastave zelene, kupanje je dozvoljeno, vremenski uslovi su dobri i kvalitet vode je dobar.

Kada su zastave žute, plivanje je dozvoljeno, ali se savetuje oprez. Vremenski uslovi su nepredvidivi ili su nivoi bakterija viši od kriterijuma kvaliteta vode koje je postavila EPA za obaveštavanje javnosti.

Kada su zastave crvene, kupanje nije dozvoljeno zbog opasnih vremenskih uslova ili kvaliteta vode.

Osim toga, kupanje je dozvoljeno samo na plažama od 11 do 19 časova, kada su prisutni spasioci.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.