Foto: Shutterstock/Aleksandar Todorovic
Foto: Shutterstock/Aleksandar Todorovic

Sezona neizvesna?; Česi apeluju na građane da ne letuju u Istri

Podeli

Lažna vest da su hrvatsku obalu preplavile meduze poslednjih dana se masovno pojavljuju u češkim medijima, što bi moglo da ugrozi turističku sezonu.

Jedan češki magazin je otišao toliko daleko da je naveo kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na celoj italijanskoj obali regije Furlanija – Julska krajina "prekrivene prozirnim ljigavim želeom". Uz to je istaknuto da se trenutno ne isplati planirati odmor u ovim krajevima.

Lažna informacija o poplavi meduza uznemirila je goste iz Češke i Slovačke, pa je Turistička zajednica Istarske županije dobila brojne upite.

Direktor tamošnje Turističke zajednice Denis Ivošević rekao je za Glas Istre kako je ove nedelje poslato saopštenje češkim i slovačkim medijima o stvarnom stanju u Jadranu.

Ivošević pretpostavlja da je neko iz Češke u hrvatskim medijima uočio da su se ribari žalili na masovnu pojavu meduza ove zime i tu vest preneo sa zakašnjenjem, tumačeći to na potpuno pogrešan način.

Zaključio je kako nema nikakve opasnosti za kupače te da je vest o masovnoj pojavi meduza na istarskoj obali izmišljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3729 idi na stranu