Izvor: B92

U regionalnim medijima, kao i obično na početku sezone, proširio se račun za kafu sa mlekom koji je plaćen u Dubrovniku.

Dubrovnik je odavno na glasu kao najskuplji grad u Hrvatskoj. Cene posebno porastu uoči i tokom letnje sezone kada grad, po kojem je Hrvatska najčešće prepoznata u svetu, posećuju brojni turisti.

Tokom vikenda hrvatskim medijima je jedan ogorčeni gost poslao svoj račun za kafu sa mlekom koju je na vrlo atraktivnoj lokaciji s pogledom na more u Dubrovniku platio 40 kuna (dakle nešto više od 5 evra). Jedni su se zgražavali, a drugi tumačili kako je ta cena sasvim primerena gradu i lokaciji.

Najpoštenije bi bilo reći da je za džep prosečnog domaćeg ili stranog turiste ova cena kafe previsoka. Ali isto tako treba naglasiti da svi oni dobro znaju da u cenu naručenog uvek treba uključiti mesto na kom smo određeno piće naručili. Van granica Hrvatske cena od 5 evra za kafu sa mlekom na atraktivnoj lokaciji u središtu nekog poznatijeg evropskog ili svetskog grada nije ništa neobično. Oni koji putuju očekuju takve cene, a ako ne žele da ih plate, obično ne biraju takva mesta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.