Izvor: B92

Hrvatska će ove godine biti jedna od najposećenijih turističkih destinacija, piše Dejli mejl. Osim Hrvatske, na listi su Barbados i Jamajka.

Naime, tokom prvog kvartala 2022. porasla je prodaja hrvatske kune u Velikoj Britaniji, što sugeriše da je to destinacija na koju će Britanci najviše putovati, objavila je britanska pošta.

Navodi se da je prodaja hrvatske kune porasla za 137 odsto u odnosu na prethodne dve godine.

"Navikli smo da prodaja hrvatske kune raste u proljeće, ali ne pamtimo povećanje koje je bilo u martu ove godine. To ukazuje da Hrvatsku čeka vrlo uspješna godina", rekao je Nik Boden, šef putovanja u kompaniji britanska pošta.

"Videli smo i izvanredan rast karipskih i centralnoameričkih valuta. To nam sugeriše da će mnogi Britanci planirati odmor na nekim od ovih destinacija i smatramo ih najpoželjnijim", dodao je on.

On smatra da oni koji još razmišljaju o tome gde će letovati treba da razmisle o cenama koje, kako tvrdi, veoma variraju. On navodi da su cene hrane i pića najjeftinije u Turskoj.

Britanci su pokazali kako se kreću cene u Hrvatskoj i za primer uzeli grad Poreč. Pišu da je cena kafe u Poreču oko 11 kuna, flaša piva 18 kuna, bezalkoholnih pića oko 17 kuna, a večera za dvoje u restoranu košta skoro 500 kuna.

U Turskoj su cene ovih usluga jedan do dva puta jeftinije, prenosi Dejli mejl.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.