Foto: Shutterstock/Pani Garrnyder
Foto: Shutterstock/Pani Garrnyder

Venecija će turiste primati samo uz rezervaciju; "Prvi u svetu"

Podeli

Turisti koji putuju u Veneciju moraće da rezervišu posetu od ovog leta, najavio je u ponedeljak gradonačelnik Luiđi Brunjaro. Ovom prilikom je otkrio i kada će početi da se naplaćuje ulaz svima koji budu želeli da posete ovaj grad.

Gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro izjavio je za list Korijere del Veneto (Corriere del Veneto) da je ovaj grad trenutno krcat turistima zbog uskršnjih praznika.

"Turizam ponovo počinje", napisao je na Tviteru.

Gradonačelnik Venecije je izjavio da će od ovog leta turisti morati da rezervišu ulazak u Veneciju, a da će od sledeće godine i plaćati ulaz.

Kako kaže, to je pravi način da se izbegnu gužve u gradu i da se vodi usklađeni turizam.

"Mi ćemo biti prvi u svetu koji će sprovesti ovaj težak eksperiment”, dodao je.

U izjavi agencije AGI, Simone Venturini iz Opštinskog veća za turizam u Veneciji navela je da će obaveza rezervacije dolazaka u grad i plaćanje ulaza početi od 2023. godine, a da će biti pokušaja da se to sprovede u delo i ovog leta.

Novi sistem rezervacija će stupiti na snagu ovog leta, a 2023. Venecija će uvesti ulaznicu za turiste koji dolaze u jednodnevnu posetu.

Sistem rezervacija bi zahtevao od turista da putem interneta rezervišu posetu gradu. Lokalni stanovnici bi bili izuzeti od sistema rezervacija, ali ne i oni koji dolaze iz okolnog regiona Veneto od kojih, međutim, ne bi trebalo da plate ulaz.

Što se tiče ulaznica, one bi varirale od tri do šest evra, a dostigla bi cenu od 10 evra na vrhuncu letnje sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4117 idi na stranu