Izvor: B92

Tridesetogodišnja turistkinja iz Češke izbačena je iz Venecije nakon što je uhvaćena kako pozira u toplesu na ratnom spomeniku.

Ovaj incident se dogodio prošlog petka, kada je žena skinula odeću, a potom legla pored spomenika i pozirala za fotografiju.

Zbog ovog postupka je kažnjena novčanom kaznom od 450 evra i zabranjen joj je ulaz u Veneciju 48 sati.

Venecija za snalažljive – nije platila gondolu, ali se provozala: "Genijalna ideja" VIDEO

Spomenuti kip, bronzana statuta, posvećen je ženama koje su svoje živote dale u borbi za slobodu. Spomenik je smešten u blizini vrtova Bijenala i jedna je od retkih skulptura posvećenih ženama u Italiji.

Mario Nason, stanovnik Venecije, šetao je sa sinom kada je video ženu sa prijateljima kod spomenika.

"Bio je predivan dan i videli smo dvoje ljudi kako se fotografišu. Onda sam uočio ženu koja pliva. Mislio sam da nije normalno što pliva, a leden je dan. A onda sam video da izlazi iz vode i penje se na kip, noseći samo donji deo bikinija", rekao je on.

Italija ograničava broj turista u Veneciji – ulaz samo uz rezervaciju

"Popela se na kip, a onda se vratila u vodu, potpuno opuštena. Njen dečko i još jedna žena preskočili su barijeru i bili na spomeniku kako bi je bolje fotografisali. Stajali su pored odeće koju je ona ostavila na spomeniku, baš kao što to činite na plaži", dodaje meštanin.

Počelo kažnjavanje u Veneciji: Turisti zbog kafe platili 950 evra

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.