Izvor: B92

Italija će od 1. februara ublažiti kovid restrikcije za sve posetioce iz Evropske unije, objavili su iz italijanskog Ministarstva zdravlja.

Ministar zdravlja Roberto Speranza potpisao je odluku po kojoj će putnicima iz EU za ulazak u Italiju biti potreban samo zeleni sertifikat odnosno dokument koji pokazuje da li su putnici primili vakcinu protiv koronavirusa, preležali kovid 19 ili imaju negativan test.

Oduzimaju dah: Mesta u Italiji nestvarne lepote FOTO

Italija je 14. decembra uvela pravilo da svi posetioci iz Evropske unije moraju da imaju negativan test na koronavirus zbog širenja omikron soja.

Podsetimo, Srbija se nalazi na italijanskoj D listi i državljanima naše zemlje je dozvoljen ulazak u Italiju isključivo u izuzetnim slučajevima - iz poslovnih i zdravstvenih razloga, zbog školovanja, u hitnim slučajevima, osobama koje su u potvrđenoj i stalnoj emotivnoj vezi sa državljanima Italije i učesnicima sportskih takmičenja.

Ovo je prava Italija! Putovanje na koje jednom u životu morate krenuti

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.