Foto: Shutterstock/Evikka
Foto: Shutterstock/Evikka

Velika Britanija ukida testove za putovanja do kraja januara?

Podeli

Velika Britanija se sprema da ukine sva kovid testiranja za međunarodna putovanja za potpuno vakcinisane putnike do kraja januara, sudeći prema izvorima bliskim članu parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Granta Šapsa.

Zvanično saopštenje bi trebalo da bude objavljeno 26. januara, a promena će se odnositi samo na potpuno vakcinisane putnike sa potvrdom o vakcinaciji.

S druge strane, nevakcinisani ili delimično vakcinisani putnici će i dalje morati da urade najmanje tri testa i da idu u samoizolaciju na 10 dana.

Nepopularna londonska atrakcija konačno zatvorena FOTO

Početkom januara britanska vlada je već malo ublažila svoja ograničenja za međunarodna putovanja tako što je ukinula PCR test za vakcinisane putnike pre dolaska, a umesto toga se traži da urade jeftiniji i brži test bočnog protoka, koji ne treba da bude stariji od dva dana pre dolaska u Veliku Britaniju.

Oni koji su pozitivni na testu po dolasku moraju se pridržavati desetodnevnog naloga za izolaciju, ali njihov karantin može biti skraćen ako testovi urađeni 6. i 7. dana po dolasku budu negativni.

Top-20 znamenitosti Londona

Period izolacije za potpuno vakcinisane osobe će od danas biti skraćen na pet dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3577 idi na stranu