Izvor: B92

Tri glavna bugarska skijališta Bansko, Pamporovo i Borovec zabeležiće veliki broj posetilaca u toku novogodišnjih i božičnih praznika.

"Stvarno je velika potražnja, mnogo je last minute rezervacija", rekao je travel bloger Lance Nelson iz Banskog sa banskoblog.com.

Hotelski kapaciteti u zimskim centrima Bansko, Borovec i Pamporovo su skoro popunjeni, rekao je predsednik Instituta za analize i ocene u turizmu Rumen Draganov.

"Obnovljeni su čarter letovi iz Velike Britanije. Najviše gostiju imamo iz Grčke, Severne Makedonije, Turske i Rumunije" naveo je Draganov.

Bugarska nacionalna televizija (BNT) saopštila je 27. decembra da su turističke rezervacije u Banskom udvostručene u odnosu na prošlu sezonu, kada je odmaralište – kao i sva ostala – ozbiljno pogođeno padom broja turista zbog pandemije kovid 19.

BNT je saopštila da su uslovi za skijanje i snoubord u Banskom odlični, kao i da u decembru u odmaralištu nije bilo toliko snega u poslednjih 19 godina.

Lokalni mediji navode da je u Pamporovu sezona počela odlično, sa povećanjem posećenosti od oko 50 odsto u odnosu na prošlu zimu. Očekuje se da će strani turisti činiti oko 30 odsto turista u Pamporovu.

I u Pamporovu su dobri uslovi za skijanje, a snežni pokrivač je veći od jednog metra. Izveštaji kažu da je popunjenost hotela u Pamporovu bila 85 do 100 odsto.

Što se tiče Boroveca, odziv turista je takođe veliki.

Na veliki odziv turista su uticale i promo cene ski karata.

U ovom trenutku dnevna ski karta za odraslu osobu u Banskom iznosi 79 leva (40 evra), dok je u Borovecu i Pamporovu 75 leva (38 evra).

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.