Izvor: B92

Cena dnevnog ski-pasa za objedinjenu ponudu dva kolašinska skijališta, državnog Kolašin 1600 i privatnog Kolašin 1450, iznosiće 25 evra predstojeće zimske turističke sezone.

Menadžmet Skijališta Crne Gore i Ski centra Kolašin 1400, međutim, još nisu dogovorili kako će biti deljen prihod od ski-pasova. No, prema nazvaničnim informacijama, i to bi trebalo da bude poznato tokom prve nedelje decembra.

Povezivanje svih ski-staza na Bjelasici predstojeće zime omogućiće nova žičara K7, koja je koštala blizu devet miliona evra. Na državnom ski-centru je izgrađeno i 10,5 kilometara novih staza. Tako će, računajući infrastrukturu oba kolašinska skijališta, na Bjelasici biti u funkciji 45 kilometara staza.

Ranije su iz Skijališta Crne Gore rekli da "jedinstvena ski-karta dalje zahteva angažovanje renomiranih kompanija, u cilju izrade programskih algoritama".

"Na taj način biće utvrđen i uređen način raspodele ostvarenog profita između ski-centara. Naravno, uz uvažavanje svih relavantnih činjenica i podatka, koji utiču na precizno utvrđivanje doprinosa svakog ski-centra u ostvarivanju ukupnog prihoda, te u konačnom način pravične i odgovorne raspodele ostvarenih finansijskih sredstava", rekao je ranije direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević.

Izgradnja nove šestosedne žičare, čija je dužina 1,5 kilometara, a kapacitet 2,500 skijaša na sat, još nije završena, a u toku su završni radovi. Nakon toga će uslediti testiranje i puštanje u rad, kazali su nezvanično u Skijalištima.

Ski-centri na Bjelasici zvanično će biti otvoreni krajem decembra.

Skijališta Crne Gore planiraju relizaciju još nekoliko projekata, kojim nastoje da obogate ponudu.

"Planirana je izgradnja novog ski-poligona za obuku početnika skijaša koji će se sastojati od pokretne trake dužine 90 metara i edukativnih igračaka za decu Takođe, biće prošireni kapaciteti parking prostora za 250 mesta. Ponuda postojeće skijašnice biće osavremenjena nabavkom novih 200 pari skija i 30 komada bordova. Nabavićemo i dva nova najsavremenija tabača za uređivanje skijaških staza", obećao je Milošević ranije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.